Bo nära Karlshamns Golfklubb

Karlhamns Golfklubb är Blekinges största anläggning (36 hål) och grundades redan 1965. Vid 2015 firade klubben stolt 50 år. Den gamla banan bjuder på mycket natur och spelas i slutet av Mörrumsåns strand. Den nya banan bjuder på härliga utsikter och spelas i skogsmiljö och blandad park. Vill man resa till Blekinge för att spela… Läs mer »

Piteå Golfhotell

Piteå Golfhotell ligger vackert belägen i idyllen som omger Piteå Golfklubbs 18-hålsbana. Var och ett av rummen på hotellet är utrustade med en platt-tv, för de stunder man inte spelar golf. De flesta av rummen har möjligheter till matlagning genom en liten kokvrå. De rum som har kokvrå har också en kyl och ett matbord.… Läs mer »

Billigare Golf Del 1 – Bonuskortet

Billig-Golf.se har fokus på att golfandet ska vara billigt. Det finns en myt som säger att det är en dyr sport som enbart passar för överklassen. Så var det också när golfen en gång lanserades men idag är det betydligt biligare att vara medlem i en golfklubb och köpa de produkter som behövs för att… Läs mer »

Två slag under par

Två under par idag Idag var en bra golfdag i södra Sverige. Två slag under banans par slutade scoren på, och min nya putter fungerar utmärkt! En rolig bana i vackra Skåne, där solen stekte precis hela rundan. Imorgon bär det av mot nya golfäventyr i södern! Jag har nyligen också köpt nya skidor till… Läs mer »

Fem rundor hittills under året

Under 2015 har jag hittills hunnit med att spela fem golfrundor. Två av dessa har gått riktigt bra, och jag har sänkt mitt handikapp från 3.0 till 2.7. Målet i år är att komma ned mot 2.0, vilket kan gå om jag  lyckas hitta tid att spela fler rundor. Mina nya golfklubbor har fungerat riktigt… Läs mer »

Mina nya golfklubbor fungerar riktigt bra

Bollträffen på nya golfklubborna Min överlägset bästa del av spelet var i söndags bollträffarna. Jag skulle få många perfekta träffar på järnklubbornas ”sweetspot”, och det lönade sig rejält på scoren. En av mina tekniker var att sätta mitt klubbhuvud intill bollen innan slaget och hålla den där tills jag kände hur slaget skulle slås.  Det… Läs mer »

Golfnytt – Mcilroy föll

Mciroy missade cuten Vad har hänt i Golfsverige? Rory McIlroy missade cuten i PGA Championship BMW, men är det en bra sak? Ja, kanske det.(?) ”Spöket fredagen tidigare besökte Rory McIlroy här i PGA Championship BMW men långt ifrån skrämd saknas snittet han faktiskt lät en aning lättad över att ha helgen ledig, James Corrigan… Läs mer »

Billiga golfklubbor för nybörjare

Billiga golfklubbor bäst för nybörjare ”Vanliga” golfklubbor är utformade med den genomsnittliga träffyran i åtanke. Det vill säga fritidsgolfarna som vill spela så mycket som möjligt men sällan ägna någon tid att träna upp sin förmåga. Nästan alla golfspelare tillhör denna grupp. Sen finns det även golfproffs och seriösa utövare som ställer högre krav på… Läs mer »